Начало

 

 

БИОГРАФИЧНА СПРАВКА ЗА АНГЕЛ СОТИРОВ

 


      Ангел Сотиров е роден може би на 20 юни (майка му е на друго мнение) 1944 г. в село Васил Левски, Старозагорско. Той е несъмнено щастливо разведен и повече от четвърт век сякаш още по-щастливо почти сгоден.
      След основно образование прави опит да се обучава в училище по лозаро-градинарство в знаковата Перущица, но поради силно влошаване на зрението му, той прекъсва обучението си. Агрономическите си наклонности избива, занимавайки се с балконско лозарство и зеленчукопроизводство и в смокиновата си градина до неговия жилищен блок. Средно образование все пак завършва във варненската вечерна гимназия "Георги Димитров", след което пробва късмета си в специалностите психология и тифлопедагогика на Софийския университет.
      Освен на седем книги, той е автор и на две прекрасни дъщери – Неда и Тонислава, но това последното авторство, както е знайно, не е от най-сигурните неща. В резултат от неговите съчинителски пориви са отпечатани в различни периодични и непериодични издания на български, руски, хърватски, украински, сръбски и есперанто десетки псевдожурналистически, квазисатирични, наукообразни и очеркоподобни текстове. Стъкмявал е и стъкмява дори и закачливи новини за рубриките "Казано на ухо" и "Казано на око", позиционирани на "Говорещото литературно списание" и на неговия личен сайт www.sotiroff.net
      Професионалните му занимания са почти като на американски писател. Работил е като пазач, кошничар, електро-монтажник, предач, дозировчик, металопресьор, експерт по рехабилитация на хора с нарушено зрение, директор, психотерапевт, преподавател, издател, редактор, управител, снабдител, експедитор, продавач-консултант и журналист на свободна практика.
      И като перифраза на Никола Вапцаров може да се каже, че Ангел Сотиров е изглежда най-добрия сатирик сред кошничарите, и най-добрият кошничар сред сатириците.

 

 

 


Начало