Начало

О, ДРАГИ МИ ТОТЕВ!!!

Ангел Сотиров

Губиш моя глас на предстоящите през есента кметски избори. Със сигурност и на стотици слепи и зрително затруднени възрастни хора!!! По–точно ГЕРБ ще ги загуби! Защо ли? Защото започналата модернизация на пловдивския градски транспорт драпа с охлювски темпове. И не се знае кога ще бъде приключена!

Ето днес в автобуса на линия 21 вместо да се съобщават имената на спирките, гърмеше сватбарска музика! Сляп съм като къртица, и ми се наложи няколко пъти да питам близките до мен пътуващи за спирка "Шахбазян".

Често пътувам по линия 17. В интерес на истината понякога шофьорите благоволяват да включват автоматичното съобщаване имената на спирките. И по линиите 26 и 29 съм се натъквал на тази благодат за невиждащите хора - съобщаване на спирките. Но това не е редовна практика, а по–скоро изключение.

Иска ми се да кажа няколко думи за старозагорския градски транспорт, който силно ме впечатли. Таблата на неговите спирки информираха писмено и гласово чакащите за минутите, след които ще пристигне автобуса от съответната линия. В автобусите пътниците получаваха пак писмено и гласово сведение за спирката, на която спира превозното средство, а също и за следващата спирка. Даже и през, почивните дни не сме чакали тролейбус повече от няколко минути. Искрено, и не съвсем в бяло завиждах на старозагорци за фантастично функциониращия им градски транспорт. А може би добрите ми чувства към градът на поетите и липите се обуславя от факта, че аз самият съм живял, учил и работил в него, макар и не дълго време.

Толкова ли е трудно, г-н кмете, да прескочите до Стара Загора, при Вашия колега и съпартиец Живко Тодоров??? Или пък да изпратите експерти по градския транспорт?! Та нали сме ужким европейска столица на културата! Не бива ли градския ни транспорт  да е европейски, или малко старозагорски??? Изглежда вече силнисимо Ви е писнало от осемгодишни кметски занимания…

Пловдив, 12.04.2019 г.

Ангел Сотиров

Начало