Начало


ПРОМОЦИЯ НА НОВА КНИГА

 

 

 

 

Април се оказа един изключително наситен откъм събития и мероприятия месец за пловдивската регионална организация. Едно от тях – неразривно звено от поредицата културни събития, посветени на 90 годишния юбилей на нашия Съюз – е представянето на новата книга на Ангел Сотиров „Зелени графомании”.

 

    На 13 април в клуба на РСО в старата сграда на ПП „Успех” се събраха почитатели на литературата, близки и приятели на автора, както и любопитни слушатели. В своята нова книга Сотиров се изявява в амплоато на сатирик, тъй че полето за любопитство наистина беше широко. И самият псевдоним на автора – Евангел Чилингиров – е интересен и любопитен.

 

    Водещ на сбирката беше Данчо Данчев – председател на литературен клуб „Следа”. След краткото си встъпление за творческия път и постижения на автора, той даде думата на самия него. Сотиров беше донесъл екземпляри от малката, но спретната по всички канони на книгоиздаването книжка – с лъскави корици, гръбче и т.н. Под заглавието на книжката се мъдри и малко уточнение - квазисатира.

 

    Сътрудничката на ТСО „Пулпудева” Саня Генова прочете пролога на творбата озаглавен „Оправданията на съчинителя”.След това самият автор представи свои творби и направи някои разяснения, разбира се без да се оправдава. Няколко души от присъстващите, с нормално или с по-запазено остатъчно зрение, прочетоха определени произведения – епиграми, хумористични поеми, панфлети, публикации в портала за литературно общуване на хора с увреждания www.alteraforum.net, или „жълти” новинки от рубриките „Казано на ухо” и „Казано на око” от бившето говорещо „Литературно списание”, издавано също от Ангел Сотиров. Сбирката беше прекъсвана на два пъти от екипи на Пловдивска обществена телевизия „Тракия” и на Нова българска телевизия /бившата „Евроком” Пловдив/, които отразиха събитието с репортажи и интервюта с автора.
Начало